Even voorstellen

Wij zijn Johannes Lankester en Herma Lenten, al 16 jaar samen en trotse ouders van drie onruststokers. Johannes heeft Regional Development and Innovation gestudeerd in Wageningen en is al jaren zeer bevlogen bezig met het tegengaan van klimaatverandering en innovatie van onderop. Als coordinator van Netwerk Duurzame Dorpen ondersteunt hij initiatieven van lokale gemeenschappen die zich inzetten voor een duurzame toekomst, door het heft in eigen handen te nemen in hun eigen dorp. Herma heeft European Studies gestudeerd in Den Haag en is geboren en getogen in Sneek. Na ruim 10 jaar in internationale sales en marketing te hebben gewerkt, zet zij zich nu in om Stadsboerderij De Sibbe op te zetten. Na jarenlang zitvlees te hebben gekweekt op kantoor, combineert zij nu al het regelwerk met de zorg voor de kinderen, dieren en de (groente)tuin en is zij gastvrouw voor de camping en horeca. Als zelfbenoemd projectmanager is Herma het eerste aanspreekpunt voor gemeente, (toekomstige) partners en andere geïnteresseerden.


DE DROOM: EEN STADSBOERDERIJ IN SNEEK

Het is alweer 16 jaar geleden toen wij bij de gemeente Súdwest-Fryslân binnenstapten met plannen voor een stadsboerderij in Sneek. Wij werden toen gewezen op de nieuwe duurzame wijk Harinxmaland bij Sneek en al gauw was duidelijk dat het de Ivige Leane 24 moest worden. Een voormalige melkveehouderij waar ooit 120 koeien stonden, met ligboxstal, mestsilo, schuur en 2,5 ha grond, die uiteindelijk midden in de wijk Harinxmaland zou komen te liggen. Een mooiere plek konden wij ons niet bedenken! Het duurde uiteindelijk nog 10 jaar voordat wij de boerderij hebben gekocht. En stap voor stap wordt de droom realiteit. Ons doel is om op duurzame wijze jong en oud te inspireren om het klimaat minimaal te belasten en om bewust om te gaan met al het moois dat onze planeet ons biedt. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat boer en consument dicht bij elkaar staan en willen wij dit op verschillende manieren stimuleren en faciliteren.


WAT IS EEN SIBBE?

Je sibbe is je (verre) familie, inclusief alle generaties voor en na jou. Vroeger in Germaanse tijden leefden de Friezen samen met hun sibbe in gemeenschappen. De sibbe was ook de basis voor de verdeling van landbouwgrond en het gezamenlijk gebruik hiervan, de meent. Bij Stadsboerderij De Sibbe staat de toekomst centraal: wat wil jij achterlaten voor de kinderen van de kinderen van jouw kinderen?


CONTACT

Wil je meedenken, heb je zin om te helpen, heb je vragen of wil je een keer langskomen? Neem gerust contact op met Herma via tel: 06-83603656 of email: info@stadsboerderijdesibbe.nl