Bijzonder kamperen

Vanaf 4 juli 2020 heeft Stadsboerderij De Sibbe een kleinschalige camping geopend op het achtergelegen weiland met veel privacy, rust en ruimte. Je kunt Sneek zien liggen, maar wordt toch omringd door uitgestrekte weilanden. Van het kampeerterrein loop je zo het aanliggende park van 6 hectare in, welke beheerd wordt door de stadsboerderij. In de zomer grazen onze paarden hier. Er ligt een brede sloot om het kampeerterrein heen en er is vrijwel volledig vrij uitzicht, met roofvogels, grazende paarden en schapen als achtergrond. Je hoort veel kikkers en ook loopt er af een toe een hert! Kinderen kunnen hier heerlijk in bomen klimmen, vlotten bouwen, in het hooi spelen, bloemen plukken en met dieren omgaan. De Stadsboerderij is nog volop in ontwikkeling en wij hopen dat onze eerste gasten met ons mee willen denken en ons willen inspireren om deze prachtige plek nog mooier te maken!

Onze camping is nog geopend tot 28 september 2020 en daarna weer vanaf Hemelvaart 2021.


FACILITEITEN

De boerderij is gelegen op 2,4 hectare grond. Er is een paardenbak, een terras met trampoline en zandbak, een grote moestuin en meerdere stallen. Wij openen dit jaar onze streekproductenwinkel met terras, waar je koude drankjes, ijsjes, zuivel en groente kunt kopen. Ook kun je hier lokale bier en wijn kopen om mee te nemen naar je tent. Aan de voorzijde bevindt zich een parkeerterrein waar je je auto kunt neerzetten. Wij hebben 4 fietsen te huur. Voor onze campinggasten is er een vriezer, koelkast en wasmachine te gebruiken.

Er is GEEN WIFI bij ons op de camping. Wil je graag internetten, kijk dan even bij je mobiele telefoon provider voor speciale Vakantiebundels met extra MB's of Onbeperkt Internet.

HET KAMPEERVELD

Het kampeerveld bevindt zich achter de boerderij, ver van de (zeer rustige) openbare weg. Het veld wordt omringd door een brede sloot en heeft uitzicht op de weilanden en de paarden in het aangrenzende park. Je kunt hier prachtig de zon onder zien gaan! Er is ruimte voor 15 plekken. Het sanitairgebouw staat in de voormalige ligboxenstal en heeft gescheiden dames en heren ruimtes, met in totaal 6 wc's en 4 douches. Deze heeft wel een opstapje, dus is niet goed toegankelijk voor mindervaliden. In het veld ligt ook onze nieuw aangelegde moestuin, waar je kruiden en sla kunt plukken. Naast het veld hebben wij een beschutte plek gecreëerd met verlichting en kampvuurplaats, waar je gezellig kunt zitten. Ook is er een overdekte zitgelegenheid in de stal waar je spelletjes kunt doen of kunt loungen. Op het terrein zijn meerdere water- en stroompunten voor algemeen gebruik, zowel binnen als buiten en plekken met toegang tot eigen stroom.


DE OMGEVING

De prachtige stad Sneek met haar vele terrasjes, winkels en oude gebouwen ligt op slechts een paar minuten fietsen. Op 5 minuten fietsen kun je zwemmen in de Zwette (vaart). Het Sneekermeer ligt op 7 km afstand, waar je kunt zwemmen, zeilen en waterskiën. Er zijn vele restaurants op fietsafstand die ook bij de camping bezorgen. Op 11 km bevindt zich het mooiste tropische zwemparadijs van het Noorden (vinden wij), SwimFun in Joure. Bezoek de 11 steden zoals Sloten en Hindeloopen, ga een visje eten in het pittoreske Makkum, ga een dagje wind- of kitesurfen in Workum, huur een kano of SUP plank, er is ontzettend veel te doen in het prachtige Friesland.

Klik hier voor de leukste uitjes en restaurants volgens Herma en Johannes!Ingerichte BELL TENTEn

Wij starten dit seizoen met 2 ingerichte Bell tenten van bijna 30m2. De tenten hebben een luifel en een dubbele deur, zodat je aan de voor-en achterkant de deuren open kunt zetten. Deze tenten hebben een tweepersoonsbed en de mogelijkheid tot het creëren van twee comfortabele extra slaapplekken. Er is een binnentent aanwezig die in twee delen kan worden opgedeeld naar eigen inzicht. Dekens en hoofdkussen zijn aanwezig voor 4 personen. Er is een twee-pitskookstel, kookgerei en servies aanwezig en een koelkast. De tenten zijn gezellig gemeubileerd met zitgelegenheid voor binnen en buiten. Er is LED verlichting aanwezig en een vuurkorfje. De tenten zijn ingericht voor 4 personen, een vijfde persoon is wel mogelijk. In overleg mag er ook een bijzettentje geplaatst worden.

Klik hier voor meer foto's van de Bell tenten

De ingerichte tenten worden in de zomervakantie alleen per week verhuurd (zaterdag tot zaterdag). Aankomst vanaf 15u en vertrek voor 11u.

Prijzen 2021* op basis van 4 personen:

Op aanvraag via info@stadsboerderijdesibbe.nl

  VRIJ KAMPEREN

Naast de twee ingerichte tenten kan er ook gekampeerd worden met eigen middelen. Er zijn plekken met en zonder stroom beschikbaar. Er zijn tevens een aantal centrale stroompunten voor bijvoorbeeld het opblazen van luchtbedden of het opladen van telefoons. Ook zijn er meerdere waterpunten bij het veld. Auto's kunnen na het uitladen op de centrale parkeerplaats worden geparkeerd. Er kan gebruik worden gemaakt van een gezamenlijke koelkast en vriezer. Er zijn beperkte plekken voor caravans en campers met een maximumlengte van 6 meter

Prijzen 2021*:

Op aanvraag via info@stadsboerderijdesibbe.nl

Indien u nog geen lid bent van Natuurkampeerterreinen, dan komt per plek het Groene Boekje er nog bij t.w.v. 15,95 EUR. Voor meer informatie kijk op www.natuurkampeerterreinen.nl

Oldtimer caravan

Nostalgie op wielen! Deze gezellige, knusse oldtimer caravan staat op misschien wel het mooiste plekje van de camping, met verlichte oprit en prachtig uitzicht. De caravan is geschikt voor 2 personen en eventueel 1 of 2 jonge kinderen. Er is een vast 2 persoonsbed en een zitje die tot extra bed omgebouwd kan worden. Er is een koelkast en kookstel en keukengerei en servies is aanwezig. Buiten staat een picknicktafel en twee tuinstoelen.


Prijzen 2021:

Op aanvraag via info@stadsboerderijdesibbe.nl

Informatie & Reserveren