Ecologische camping tussen

 

stad en platteland 

 

Aan de rand van Sneek, aan de Ivige Leane (de Eeuwige Laan), gelegen achter de stadsboerderij, ligt een kleinschalig kampeerveld verscholen. Hier voelen duurzame reizigers, jonge gezinnen en avonturiers van alle leeftijden zich op hun plek. Zonder poespas, overbodige luxe of wifi ;) Gewoon een plek om tot jezelf te komen, om je heen te kijken naar alles wat leeft en het leven te vieren. Johannes en Herma verwelkomen je graag en vertellen je alles over deze plek, onze plannen en wat er allemaal te doen valt in de omgeving. Verken ons jonge voedselbos, maak contact met de paarden en pluk je eigen verse kruidenthee. Onze kippen zorgen voor verse eitjes en de bakker is 5 minuten fietsen. De stad Sneek met haar gezellige binnenstad, terrasjes, restaurants en winkels ligt op een paar minuten fietsen en ook zijn veel van de 11-steden prima te bereiken met de fiets of het OV. Dus inpakken die koffers, fietstassen of backpack en op naar De Sibbe!

 

In 2024 zijn wij geopend vanaf 27 april!

 

Tenten, caravans en campers

Ruime plekken met en zonder stroom

Ga voor luxe en huur de Bell tent

Eigen vuurplaats, hangmat en privacy

 

Eco camping: wat houdt dat in?

 

Als eco camping vinden wij het belangrijk om een zo klein mogelijke voetafdruk achter te laten, zowel door ons als onze gasten. Wij hebben 800 zonnepanelen die ons en de kampeerplaatsen voorzien van stroom en het douchewater wordt verwarmd met zuinige warmtepompen. Wij gebruiken enkel ecologische schoonmaakmiddelen en vragen dit ook van onze gasten: wij zijn niet aangesloten op het riool en vangen het douchewater op in putten. Om dezelfde reden kunnen wij geen chemisch toilet kwijt: gebruik hiervoor een biologisch alternatief. 

 

Ons zaai- en plantgoed in de moestuin en voedselbos komt van duurzame, ecologische en waar mogelijk lokale kwekerijen. Ook onze kippen worden biologisch gevoerd en onze weides worden natuurlijk onderhouden, met late maaidatum (na 21 juni) om vogels, hazen en reeën de tijd te geven om hun jongen groot te brengen. Mest van de dieren gaat terug op het land en de paarden staan op biologisch, lokaal stro. Waar mogelijk kiezen wij altijd voor biologisch, lokaal en vegetarisch, in al onze keuzes rondom voedsel en landbouw. 

Proef, ruik, voel en beleef