Even voorstellen

Even voorstellen

Wij zijn Johannes Lankester en Herma Lenten, al 14 jaar samen en trotse ouders van drie onruststokers. Johannes heeft Regional Development and Innovation gestudeerd in Wageningen en is al jaren zeer bevlogen bezig met het tegengaan van klimaatverandering en innovatie van onderop. Als coordinator van Netwerk Duurzame Dorpen ondersteunt hij initiatieven van lokale gemeenschappen die zich inzetten voor een duurzame toekomst, door het heft in eigen handen te nemen in hun eigen dorp. Herma heeft European Studies gestudeerd in Den Haag en is geboren en getogen in Sneek. Na ruim 10 jaar in internationale sales en marketing te hebben gewerkt, zet zij zich nu volledig in om Stadsboerderij De Sibbe op te zetten. Na jarenlang zitvlees te hebben gekweekt op kantoor, combineert zij nu al het regelwerk met de zorg voor de kinderen, dieren en de (groente)tuin en is zij gastvrouw voor de camping en horeca. Als zelfbenoemd projectmanager is Herma het eerste aanspreekpunt voor gemeente, (toekomstige) partners en andere geïnteresseerden.


ONZE DIEREN

Op een boerderij horen natuurlijk ook dieren! Wij hebben 60 kippen van het Vredelinger ras, een biologisch dynamisch gefokte kip met prachtig grote eieren. Wij hebben twee shetlanders, genaamd Raisen en Steve en een Friese merrie genaamd Yvonne. Daarnaast hebben wij vier schapen die elk voorjaar lammetjes krijgen. Dan zijn er nog loslopende konijnen Thor en Loki die ooit per ongeluk zijn vrijgelaten in de voortuin en daar wonderbaarlijk genoeg al 1,5 jaar in vrijheid leven. De dieren hebben een belangrijke rol in het onderhoud en het eco-systeem van de boerderij: schapen begrazen het land en maken de diepe hoefafdrukken van de paarden weer vlak, de kippen zijn natuurlijke ongediertebestrijders in de groentetuin en eten groen restafval en de paardenmest wordt omgezet naar compost. Zelfs de konijnenmest wordt gebruikt voor de bemesting van de bramen- en frambozenstruiken.


CONTACT

Wil je meedenken, heb je zin om te helpen, heb je vragen of wil je een keer langskomen? Neem gerust contact op met Herma via tel: 06-83603656 of email: info@stadsboerderijdesibbe.nl